Betonnen wandplaten vallen op de A10, weg nog tot laat in de avond afgesloten

Omgevallen Zeven betonnen wandplaten kwamen op de snelweg terecht. De rommel moest opgeruimd worden en het spoorviaduct geïnspecteerd.
De betonnen platen vielen maandagochtend kapot op de A10.
De betonnen platen vielen maandagochtend kapot op de A10. Foto Politie, Team Hoofdwegen Amsterdam

De A10 rond Amsterdam is bij Watergraafsmeer bijna de hele dag afgesloten geweest, omdat een aantal betonnen platen die onderdeel waren van een wand onder een viaduct op de weg waren gevallen. Zeven platen lagen in brokken over de weg. De rommel moest opgeruimd worden en het spoorviaduct nader geïnspecteerd. Daardoor kon de weg pas iets voor 21.00 uur weer open.

De platen vielen al tegen het eind van de ochtend om. Zes auto’s liepen schade op, vooral aan banden en wielen. Volgen de politie is er niemand gewond geraakt. Op verschillende plekken werd het verkeer omgeleid. In een van de ontstane files vond ook nog een aanrijding plaats, met weer extra verkeershinder tot gevolg. Ook het treinverkeer tussen Amsterdam en Weesp werd enige tijd stilgelegd.

De platen waren bevestigd voor een aantal metalen pijlers die een spoorviaduct ondersteunen. Het viaduct over de belangrijke ringweg rond de hoofdstad wordt beheerd door Rijkswaterstaat. Hoe het mogelijk is dat de platen loslieten, weet de dienst op maandagavond nog niet. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan. De platen die wel nog vastzitten, worden voor de heropening van de snelweg gecontroleerd en waar nodig beter vastgezet.