Rob Jetten leest aan hem gerichte anti-homoberichten voor op Twitter

#IDAHOT Ter gelegenheid van de Internationale Dag Tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans-, en Interseksefobie plaatste Jetten op Twitter een filmpje waarin hij beledigingen uit zijn inbox voorleest.
Screenshot van het Twitteraccount Rob Jetten

„Achterlijke flikker”, „kankerhomo” en „vieze pisnicht”. De enige openlijk homoseksuele fractievoorzitter in de Tweede kamer, Rob Jetten (D66) heeft zondag een boekje open gedaan over de haatberichten die hij zoal krijgt toegestuurd vanwege zijn geaardheid. Ter gelegenheid van de Internationale Dag Tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans-, en Interseksefobie (IDAHOT) plaatste Jetten op Twitter een filmpje waarin hij de beledigingen voorleest.

„Sommige mensen vragen zich af of zo’n internationale dag tegen homofobie echt nodig is. Oordeel zelf”, schrijft Jetten. Tegenover persbureau ANP pleit Jetten voor een voorlichtingscampagne over verbaal geweld op scholen. Ook moet de grondwetswijziging over het verbod op homodiscriminatie als het aan Jetten ligt nog voor de zomer worden doorgevoerd. Seksuele geaardheid als grond voor discriminatie staat nu namelijk niet expliciet genoemd in Artikel 1.

Bekijk hier de video:

Twitter avatar RobJetten Rob Jetten Kankerhomo. Achterlijke flikker. Vieze pisnicht. Sommige mensen vragen zich af of zo’n internationale dag tegen homofobie echt nodig is. Oordeel zelf. #IDAHOT #loveislove https://t.co/bPTxq4breK

Lhbti-belangenorganisatie COC roept zondag op de regenboogvlag uit te hangen ter gelegenheid van de IDAHOT. „Dit jaar belangrijker dan ooit. Nederland is weer twee plekken gezakt op de lijst van veilige LHBTI+ landen en veel niet-hetero’s durven nog steeds niet hand-in-hand over straat te lopen”, zegt COC tegen ANP. Op het gebouw van de Europese Commissie is de regenboogvlag geprojecteerd, zoals te zien is op het Twitteraccount van Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen:

Twitter avatar vonderleyen Ursula von der Leyen #UnitedAgainstCoronavirus We are all unique. We all matter. Let’s embrace our diversity. #IDAHOT https://t.co/BDbWPR4o8o