Coronacrisis

UWV keert 4,1 miljard uit voor tegemoetkoming loon

Uitkeringsinstantie UWV heeft 4,1 miljard euro aan voorschotten uitgekeerd aan bedrijven die een tegemoetkoming vragen van de loonkosten. Van de 126.000 NOW-aanvragen – de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid – zijn er 114.000 goedgekeurd, meldde de instantie vrijdag. Bij die bedrijven werken in totaal 1,9 miljoen mensen die indirect door de overheid in dienst worden gehouden. De regeling staat sinds 6 april open en loopt tot eind deze maand. Het UWV is inmiddels bezig met het tweede voorschot aan bedrijven. In de eerste termijn ontvingen werkgevers 2,1 miljard euro. Bij 110.000 werkgevers staat het geld voor de tweede termijn nog voor de salarisbetalingen in mei op de rekening. Afgelopen week kreeg het UWV nog 5.000 aanvragen binnen voor de NOW. (ANP)