Voetbal

SC Cambuur en De Graafschap hebben geen recht op promotie

SC Cambuur en De Graafschap hebben geen recht op promotie naar de eredivisie. Dat is de uitkomst van het kort geding dat de nummer één en twee van de eerste divisie tegen voetbalbond KNVB hadden aangespannen. De voorzieningenrechter vindt dat de bond formeel een goed besluit heeft genomen, nadat de competitie negen speelronden voor het einde was afgebroken vanwege de coronacrisis. Dat pakte voor koploper SC Cambuur en de nummer twee De Graafschap fout uit, en dat noemde de rechter zuur, maar niet in strijd met de reglementen. „De aangevoerde argumenten vind ik onvoldoende om het besluit terug te draaien. De KNVB had ook anders kunnen beslissen, maar dat is niet gebeurd. De bond heeft niets fout gedaan”, oordeelde de rechter. De clubs hebben nog een beroepsmogelijkheid. (NRC)