Culinair journalist Joël Broekaert: Spoedcursus proeven voor geweldig koken

Nu we allemaal thuis zijn wordt er meer dan ooit thuis gekookt. Culinair journalist Joël Broekaert vertelt in deze aflevering van NRC Live Thuis over de ambacht van het proeven.


Vrijdag 15 mei waren we in gesprek met culinair journalist en culinair recensent Joël Broekaert tijdens deze live verbinding bij NRC Live Thuis. Bekijk de aflevering hierboven terug. 

“Het is een dans. Een opvoering. Een improvisatie-act. Echt goede horeca is performance-art.” Culinair journalist Joël Broekaert schreef een ode aan de horeca. De ambiance van een vol restaurant of van een gezellig café kunnen we thuis niet vervangen, maar dat geweldige gerecht en een bijzonder glas wijn wellicht wel. Nu we allemaal thuis zijn wordt er meer dan ooit thuis gekookt. En het begin van goed en lekker koken? Dat is de ambacht van het proeven. Ga goed het weekend in, doe mee aan de spoedcursus proeven en stel live al je vragen over smaken en aroma’s.

Lees ook Goede horeca is performance-art, en dat mis ik nu

Lezers kunnen twee keer per week live vragen stellen via een video-verbinding in gesprek met onze redacteuren. Joël Broekaert, liefhebber van cafés, restaurants maar vooral van de kunst van lekker eten, neemt ons mee op reis. Van aandachtig proeven, naar goed koken, naar nóg lekkerder eten.

Het programma

Woensdag 29 april - 12.15 - 13.00 uur

Columnist Japke.d Bouma: Werken doe je maar thuis, maar hoe dan?

Vrijdag 1 mei - 12.15 - 13.00 uur

Correspondent Nina Jurna: Werken, leven én overleven in Bolsonaro’s Brazilië

Woensdag 6 mei - 12.15 - 13.00 uur

Datajournalist Rik Wassens: Corona-app – De spanning tussen data, privacy en veiligheid

Vrijdag 8 mei - 12.15 - 13.00 uur

Hoofdredacteur René Moerland: Journalist, hoofdredacteur én manager zijn tijdens een crisis

Woensdag 13 mei - 12.15 - 13.00 uur

Economieredacteur Christiaan Pelgrim: De onzekere toekomst voor flexwerkers en zzp’ers – hoe nu verder?

Vrijdag 15 mei - 16.15 - 17.00 uur

Culinair recensent Joël Broekaert: Spoedcursus proeven voor geweldig koken

Woensdag 20 mei - 19.15 - 20.00 uur

Politiek redacteuren Lamyae Aharouay en Mark Lievisse Adriaanse: Het einde van de lockdown op het Binnenhof, wat nu?

Vrijdag 22 mei - 16.15 - 17.00 uur

Correspondent Beijing Garrie van Pinxteren: China in tijden van corona: leugenaar of leider?

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.