Zoektocht naar verdronken surfer Scheveningen definitief gestaakt

Surfdrama Van de vijf surfers die maandag bij Scheveningen verdronken, is er één niet teruggevonden. De zoektocht naar het lichaam van deze 23-jarige man wordt niet meer hervat.
Een herdenkingsplek bij de sociëteit van het Delftsch Studenten Corps. Twee van de omgekomen surfers studeerden in Delft.
Een herdenkingsplek bij de sociëteit van het Delftsch Studenten Corps. Twee van de omgekomen surfers studeerden in Delft. Foto Sem van der Wal / ANP

De vijfde surfer die voor de kust van Scheveningen is verdronken, is ook donderdag niet teruggevonden. Er zal niet meer actief naar het lichaam van de 23-jarige man worden gezocht, laat de Koninklijke Marine aan persbureau ANP weten.

Vermoedelijk is het slachtoffer weggespoeld door de stroming en bevindt zijn lichaam zich zodoende niet meer in de buurt van het Noordelijk Havenhoofd, waar het drama zich maandag voltrok. Aan het einde van donderdagmiddag is de zoektocht stopgezet, aldus de marine.

Lees ook: Een dik pak schuim door wind en algen

Donderdag was de derde dag dat werd gezocht naar het stoffelijk overschot van de man. Hulpdiensten hebben hem dinsdag wel zien drijven, maar ze konden toen niet bij hem komen. Sindsdien is het lichaam spoorloos. Maandag en dinsdag werden wel de lichamen van de vier andere omgekomen surfers uit de zee gehaald. De marine hielp woensdag en donderdag met de zoektocht, onder meer met een van sonar voorziene onderwaterdrone.

De vijf surfers kwamen maandag in de problemen toen ze in het water lagen bij het Scheveningse strand. Het waaide hard en er was uitzonderlijk veel zeeschuim. Of deze factoren het ongeluk hebben veroorzaakt, wordt nog onderzocht. De dodelijke slachtoffers waren tussen de 22 en 38 jaar oud en kwamen uit Den Haag en Delft.