Vakantiepark

Center Parcs heropent eerste parken

Een uitgestorven zwembad op vakantiepark De Eemhof. Deze locatie gaat op 29 mei weer open Sem van der Wal / ANP
Een uitgestorven zwembad op vakantiepark De Eemhof. Deze locatie gaat op 29 mei weer open

Sem van der Wal / ANP

Vakantieparkketen Center Parcs opent – gefaseerd – weer de deuren in Nederland. Woensdag 20 mei openen de locaties Het Meerdal in Limburg en Sandur in Drenthe. Eind deze maand en begin juni gaan de andere vestigingen weer open.

Het vakantie vieren zal voorlopig nog wat ongewoon verlopen. „Zoals je gewend bent, maar dan net even anders”, zo omschrijft het park het zelf op zijn site. Er zijn looproutes aangebracht binnen het park. Vakantiegangers wordt gevraagd om alleen naar de supermarkt of receptie te komen. Restaurants delen alleen afhaalmaaltijden uit en de speeltuinen zijn gesloten. In het subtropisch zwembad is een maximum aantal gasten toegestaan zodat de zwemmers afstand kunnen houden. Om die reden wordt er ook gezwommen in tijdsblokken. Center Parcs laat aan De Telegraaf weten dat het animatieteam voorlopig naar de huisjes toekomt om – op gepaste afstand – optredens te geven.

De parken van Center Parcs sloten negen weken geleden vanwege de uitbraak van het coronavirus. Een aantal vakantieparken van concurrenten Roompot en Landal Green Parks bleven afgelopen maanden wel open, maar zonder faciliteiten als zwembaden, bowling, fietsverhuur of restaurants.