Recensie

Recensie Muziek

Na een stroeve start wieg je mee met Santrofi

De start is stroef. Het klinkt alsof we bij een Ghanese vogelveiling zijn, maar uit het cd-boekje is op te maken dat het om een oude poëtische kunstvorm gaat waarbij de mytische Santrofi-vogel wordt bezongen, waarnaar de band vernoemd is.

Een minuut lang drukte, gevolgd door een niet al te sterk openingsnummer; het is geen ideale start voor een band die zich nog moet introduceren. Maar daarna is Santrofi vertrokken voor een album vol smakelijke highlife en afrobeat. De dartelende gitaren, de soulblazers, de subtiele drums; al snel wieg je mee met ‘Alewa (Black and White)’. De relaxte highlife wordt afgewisseld met meer funk-gedreven afrobeat zoals op ‘Kwaa kwaa’.

Santrofi is opgericht door bassist en producer Emmanuel Ofori die in de bands van Ebo Taylor en Pat Thomas speelde. Dat is te horen. Het is klassieke highlife, gespeeld door energieke jonge gasten.