Recensie

Recensie Muziek

Kindster komt weer wat dichterbij zichzelf

De Canadese Lennon Stella groeide met haar zusje op in de muzikale serie Nashville. Als dochters van countryprotagoniste Rayna James zongen ze zich in de serie fraai tweestemmig en innemend op akoestische gitaar naar de top. Na virale YouTube-momenten kon een platencontract niet uitblijven.

In Stella’s eigen muziek verdwenen country of folkinvloeden echter snel. Recht liep ze een commerciële muziekval in van opgepompte dancepop. Stemvervormers op haar mooie, hese stem. Vlees noch vis.

Wat een opluchting dat ze op haar debuutalbum Three. Two. One. weer dichterbij komt. In een geraffineerdere popproductie (droge beats, minimale synths, etherische klanken) staat haar stem, dat fijne rafeltje, meer centraal. En ook haar eigen gevoel – de nu 20-jarige Stella schrijft van zich af in kleine, emotionele draaikolkjes. De ballade ‘Older Than I Am’, waarin de kindster bezingt hoe ze haar onschuld mist, is een mooi voorbeeld.