Recensie

Recensie Muziek

Hopelijk volgt snel weer een echte DeLange

Ilse DeLange schiet tussen uitersten een en weer. Na een in Nashville opgenomen album dat zowel rijk was aan emoties als aan muzikale ideeën, volgt slechts acht maanden later de doorsnee-stijl van een nieuw album. Wat zou haar bewegen? Naar eigen zeggen wilde DeLange nieuwe liedjes klaar hebben voor het Duitse publiek, nu ze meedoet aan de Duitse versie van het programma Beste Zangers.

Zo maakte ze, na het rake en doorleefde Gravel & Dust (2018), nu Changes dat vriendelijke maar ongevaarlijke nummers biedt. De melodieën zijn voor de hand liggend; ondanks zijn revolutionaire titel lijkt openingsnummer ‘Changes’ op allerlei andere liedjes en ‘Way Back Home’ is een bleek discodeuntje. Slechts in het sobere ‘Homesick’ schemert een waarachtige en persoonlijke muzikale keuze door.

Te oordelen naar de slechts acht nummers die DeLange voor Changes opnam, is dit een kort voorproefje voor de Duitse aanhang. Hopelijk volgt hierna weer een echte DeLange, voor de Nederlandse aanhang.