Derde aanslag in een week

Foto: Ahmadullah Ahmadi / EPA

Een soldaat van het Afghaanse leger inspecteert de plaats van een vrachtwagenbombardement op de militaire rechtbanken in Gardez, de hoofdstad van de provincie Paktia in Afghanistan. Er overleden zeker vijf mensen en meer dan twintig mensen raakten gewond.

De aanslag is opgeëist door de Taliban. Volgens de extremistische groepering is de aanval een reactie op de beslissing van de Afghaanse regering om het offensief tegen de Taliban te hervatten.

Dinsdag waren bij twee aanslagen in Afghanistan nog eens meer dan vijftig doden gevallen. Bij de bestorming van een kraamafdeling in een ziekenhuis in de hoofdstad Kabul werden toen zeker 24 mensen gedood. Een zelfmoordaanslag op een begrafenis van een politiechef in de Oost-Afghaanse provincie Nangarhar kostte nog eens tientallen anderen het leven.