coronacijfers

RIVM meldt 52 doden en 52 opnames in afgelopen etmaal

Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten is afgelopen etmaal met 52 gestegen. Ook zijn 52 meldingen binnengekomen van patiënten die aan het coronavirus zijn overleden, zo meldt het RIVM. Dit betekent niet dat deze patiënten allemaal in de afgelopen 24 uur zijn overleden: vaak zit er een vertraging tussen het moment van overlijden en registratie. Voor zover bekend heeft Covid-19 nu aan 5.562 mensen in Nederland het leven gekost. Premier Rutte vindt dat de coronabestrijding in het land voortgang maakt, maar roept Nederlanders wel op om „waakzaam te blijven”. Hij zei woensdag dat de huidige cijfers rond de uitbraak „de goede kant op gaan”: „Als we ons houden aan de gezamenlijke afspraken, dan kunnen we een tweede piek voorkomen.” (NRC)