Aangespoeld

Dolfijn die eerder opdook nu toch dood op het strand aangetroffen

De dolfijn die anderhalve week geleden in de haven van Amsterdam opdook, is dinsdagavond dood aangetroffen op het strand van Wijk aan Zee. Dat meldt stichting SOS Dolfijn, die de terugkeer van tuimelaar Zafar naar de Noordzee coördineerde. Nadat wandelaars dinsdagavond melding maakten van de vondst van een dolfijn, werd stichting SOS Dolfijn opnieuw ingelicht. Al snel bleek het om de tuimelaar te gaan die onlangs naar open zee is geleid. Het dode dier is naar de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gebracht, waar zijn doodsoorzaak zal worden vastgesteld. Toen Zafar op 2 mei vanuit Amsterdam naar de Noordzee werd gelokt, was hij volgens een SOS Dolfijn-woordvoerster kerngezond. Op 5 mei zag de bemanning van een vissersboot hem nog definitief wegzwemmen. (NRC)