Nog drie lichamen gevonden bij zoektocht vermiste watersporters

Scheveningen Een groep watersporters kwam maandagavond in de problemen voor de kust van Scheveningen. Vier lichamen zijn gevonden, de zoektocht naar het vijfde slachtoffer is gestaakt.
Reddingswerkers zoeken dinsdag in de schuimlaag naar tekenen van de vermiste watersporters.
Reddingswerkers zoeken dinsdag in de schuimlaag naar tekenen van de vermiste watersporters. Foto Robin Utrecht

Bij een zoekactie naar een groep vermiste watersporters in Scheveningen zijn dinsdag twee lichamen uit het water gehaald. Een derde lichaam is in het water gevonden, maar is door de stroming weggedreven en nog niet geborgen, zo meldt Kustwacht Nederland. Maandag werden ook al twee lichamen in het water gevonden.

De Kustwacht heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt de zoektocht naar het vijfde slachtoffer in overleg met andere hulpdiensten te staken. „Helaas is de vijfde persoon niet gevonden. We wensen alle nabestaanden veel sterkte in deze moeilijke tijd”, aldus de Kustwacht.

Lees ook dit bericht van maandag terug:Twee surfers overleden voor kust van Scheveningen

De hulpdiensten kregen maandag een melding binnen dat een groep personen in het water bij het Noordelijk Havenhoofd in de problemen zou zijn gekomen. Hoe dat kan, moet nog worden uitgezocht, zei de Haagse waarnemend burgemeester Johan Remkes dinsdag bij een persconferentie. Volgens de politie kwamen de dodelijke slachtoffers uit Den Haag en Delft en waren zij tussen de 22 en 38 jaar oud.

Harde noorderwind

Een aantal watersporters had maandag zelf de wal weten te bereiken. Een van hen is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is deze man weer thuis. Nadat maandagavond nog altijd een aantal watersporters vermist bleek, werd een zoekactie opgezet. Die werd later op de avond gestaakt en dinsdag weer hervat. De harde noorderwind en dikke schuimlagen op het water maken de zoektocht naar de vermiste watersporters extra moeilijk.

Zondag kwam in het Zeeuwse Kamperland ook al een kitesurfer om het leven. Het slachtoffer, een 28-jarige inwoner van Den Bosch, zou volgens de politie mogelijk zijn gegrepen door een harde windvlaag en ergens tegenaan zijn gekomen.