Thuiskok

Maïspannenkoek bramen

Deze pannenkoeken kosten wat meer tijd, maar aan tijd geen gebrek deze dagen, dus een goede reden om er uw ontbijt- of brunchtafel mee te vullen.

Verwarm de oven voor tot 100 graden. Bekleed een rooster met een vel bakpapier. Verwarm 180 ml van de ahornsiroop en de hele bramen in een kleine steelpan op laag vuur. Meng in een grote kom de bloem, het maïsgriesmeel, het zuiveringszout en het zout. Meng in een andere kom de eieren, de yoghurt, de rest van de ahornsiroop, het vanille-extract en de citroenschil tot een glad mengsel. Giet het bij het bloemmengsel en roer goed, tot je een glad beslag hebt. Voeg de gehalveerde bramen toe. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Vet de pan in met de gesmolten boter en voeg 60 ml beslag toe. Bak de pannenkoek drie minuten, tot zich kleine luchtbelletjes aan het oppervlak vormen en de randen goudbruin zijn. Draai de pannenkoek om en bak nog twee tot drie minuten, tot de pannenkoek goudbruin en gaar is. Houd de pannenkoeken warm in de oven terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt. Serveer meteen met de lauwe ahornsiroop met daarin de hele bramen.