Scheveningen voelt ‘onvoorstelbaar verdriet’ door surfongeluk

Den Haag Bij surfschool The Shore legden mensen bloemen en windlichtjes neer ter nagedachtenis aan de overleden surfers.
Inwoners van Scheveningen hingen hun vlag of wetsuit halfstok.
Inwoners van Scheveningen hingen hun vlag of wetsuit halfstok. Foto Sem van der Wal/ANP

Scheveningen rouwt om de vijf watersporters die maandag op zee verongelukten. Bij surfschool The Shore, aan de Scheveningse boulevard, legden mensen dinsdag bloemen en windlichtjes neer ter nagedachtenis aan de overleden surfers. Ongeveer honderd mensen verzamelden zich voor de school om de watersporters te herdenken. In de badplaats hangen veel vlaggen halfstok.

Waarnemend burgemeester Johan Remkes sprak dinsdagmiddag tijdens een persconferentie over het ongeluk dat een „onvoorstelbaar” verdriet teweegbrengt in Scheveningen. „Men weet hier als geen ander dat de zee geeft en neemt. Maar de manier waarop nu zoveel jonge levens worden afgebroken en zoveel families en vriendengroepen getroffen zijn, is ongekend wreed.”

De dodelijke slachtoffers waren mannen tussen de 22 en 38 jaar oud uit Den Haag en Delft. Volgens waarnemend burgemeester Remkes kenden de „fitte, jonge en sportieve mensen” de zee en de plek waar zij surften „als hun broekzak”.