Onderzoek

In totaal 28 coronabesmettingen in asielzoekerscentrum Sneek

In het asielzoekerscentrum in Sneek zijn 28 coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt de GGD maandag tijdens een persconferentie in Leeuwarden. Vrijdag werd al bekend dat 22 bewoners van het azc besmet waren met corona, waarna de GGD in het weekend bijna alle bewoners en medewerkers heeft getest. De besmette mensen worden met hun familie en huisgenoten overgeplaatst naar een andere locatie, zei locatiemanager van het azc in Sneek, Benny Schonewille. Waar dat is, is nog niet bekendgemaakt. In het azc in Sneek zijn de quarantainemogelijkheden beperkt. De positief geteste mensen hebben hooguit milde klachten. Onder de medewerkers is één besmetting vastgesteld. Vrijdag waren er ongeveer honderd mensen getest, terwijl het azc normaal 550 bewoners telt. (NRC)