Luchtvaart

Ryanair vecht Franse hulp voor concurrent Air France aan

Budgetvlieger Ryanair heeft bij het Europese Hof van Justitie een klacht ingediend tegen de Europese goedkeuring van Franse steun voor luchtvaartmaatschappij Air France. De Ierse prijsvechter meent daarbij te worden benadeeld. Het gaat om een Franse regeling die aan luchtvaartbedrijven van eigen bodem betalingsuitstel biedt voor bepaalde belastingen. Air France komt hier als Frans bedrijf wel voor in aanmerking, maar het Ierse Ryanair niet. De maatschappij had al eerder aangekondigd steun van overheden voor luchtvaartmaatschappijen aan te zullen vechten, zoals de staatssteun die Denemarken en Zweden boden aan SAS. Air France kan overigens op meer steun rekenen dan alleen betalingsuitstel: de maatschappij krijgt 7 miljard euro aan noodsteun van de Franse overheid. (ANP/Bloomberg)