Formule 1

Duitse coureur Vettel verlaat na zes jaar Italiaanse renstal Ferrari

Formule 1-coureur Sebastian Vettel verlaat de Italiaanse renstal Ferrari eind dit jaar na zes seizoenen, waarvan het huidige door de corornacrisis is uitgesteld. „We hebben allebei geen behoefte meer na dit seizoen samen te werken”, liep de Duitser dinsdag in een persbericht optekenen. Vettel kwam in 2015 als viervoudig wereldkampioen bij Ferrari rijden om het team, tot dusver tevergeefs, de wereldtitel te bezorgen. Wel won hij veertien races voor Ferrari. Vettel (32) was in de eerste jaren van zijn Italiaanse dienstverband de enige coureur die het de Brit Lewis Hamilton in diens Mercedes lastig maakte. Vettels postitie bij Ferrari stond onder druk. Vorig seizoen legde hij het af tegen zijn nieuwe, tien jaar jongere teamgenoot Leclerc die meer punten behaalde en in de kwalificaties sneller was. (NRC)