In beeld

De versoepeling van de coronamaatregelen in Nederland in beeld

Een deel van de maatregelen die tegen de verspreiding van het coronavirus zijn getroffen, zijn versoepeld. Sinds deze week mogen onder meer basisscholen, kappers en bibliotheken weer open. Ook mogen buitensporten als tennis en golf weer beoefend worden. De heropening van de horeca en musea zit eraan te komen. Eigenaren zijn daarom druk bezig aanpassingen door te voeren om veilig weer open te kunnen.
Mensen met contactberoepen, onder wie pedicures, kunnen sinds maandag weer aan het werk. Wel moeten zij maatregelen nemen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Foto Piroschka van de Wouw/ANP
Ook de basisscholen zijn weer open, zij het met verstrekkende aanpassingen. Veel scholen werken met halve klassen, andere kiezen voor halve schooldagen.
Foto John van Hamond
Minister Arie Slob (Onderwijs, ChristenUnie) nam maandag een kijkje bij de Florens Radewijnsschool in Zwolle.
Foto Vincent Jannink/ANP
De directeur van de Amsterdamse school De Notenkraker heeft een nephand bevestigd aan een anderhalve meter lange stok om haar leerlingen welkom te heten.
Foto Peter Dejong/AP
De tennis- en golfbanen zijn sinds maandag ook weer geopend voor volwassen spelers. De tennissers van landskampioen Zandvoort moeten wel de handen wassen met desinfecterende gel.
Foto Koen Suyk/ANP
Deze tennissers maakten maandag meteen hun rentree op het gravel.
Foto Koen Suyk/ANP
Bij deze bibliotheek in Utrecht mocht een beperkt aantal bezoekers maandag weer naar binnen. De bezoekers kregen een tijdslot aangewezen en mochten alleen boeken ophalen en wegbrengen.
Foto Jeroen Jumelet/ANP
Ook fysiotherapeuten kunnen weer meer patiënten ontvangen. Zo ook deze Amsterdamse fysiotherapeut, die een mondkapje draagt om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Foto Olaf Kraak/ANP
In allerlei sectoren worden er maatregelen getroffen om coronaproof te kunnen werken. Zo ook in de media. Op deze foto de nieuwe studio van 3FM, waar plexiglas schotten zijn geplaatst.
Foto Sander Koning
De wachtkamer van de tandarts ziet er anders uit dan men gewend is. Deze Utrechtse kliniek heeft de stoelen op afstand geplaatst, om er zeker van te zijn dat patiënten anderhalve meter bij elkaar vandaan blijven.
Foto Dieuwertje Bravenboer
Deze Rotterdamse kaasverkoper draagt een gezichtsscherm om zichzelf en zijn klanten te beschermen.
Foto Pieter Stam de Jonge/ANP
Kappers mochten maandag na twee maanden thuis te hebben gezeten weer aan het werk. Zo ook deze Deventerse kapper. Voor alle versoepelingen geldt dat deze teruggedraaid kunnen worden als de uitbraak van het coronavirus opnieuw opleeft.
Foto Piroschka van de Wouw/ANP
De technische dienst doet een laatste check van het water van binnenzwembad de Peppel in Ede. Het zwembad gaat vanaf woensdag weer gedeeltelijk open. Wel wordt het aantal bezoekers begrensd.
Foto Dieuwertje Bravenboer
Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur, D66) in het Van Gogh Museum, dat net als andere musea, theaters en concertzalen per 1 juni weer open mag. In theaters en concertzalen mogen straks maximaal dertig personen binnen zijn.
Foto Olaf Kraak/ANP
Ook restaurants en cafés mogen 1 juni weer open. Bezoekers moeten hun plekje vooraf reserveren en het moet te allen tijde mogelijk zijn om anderhalve meter afstand te bewaren. Horeca-eigenaren als Rob Neuteboom, die te zien is op deze foto, passen hun zaak aan om aan de maatregelen tegemoet te komen.
Foto Ilvy Njiokiktjien