Oorlog Syrië

Ruim twintig doden bij gevechten in Syrische provincie Idlib

In de Syrische regio Idlib zijn ruim twintig strijders om het leven gekomen bij gevechten tussen het regeringsleger en rebellen, volgens het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Het zijn de hevigste gevechten sinds op 6 maart een staakt-het-vuren werd afgekondigd. Zondagochtend vielen Syrische rebellen het leger aan op verschillende plaatsen. Aan beide kanten vielen doden. De afgelopen weken waren er ondanks de wapenstilstand ook al sporadisch gevechten. Het staakt-het-vuren werd eerder dit jaar tot stand gebracht door Moskou, een bondgenoot van het regime, en Turkije, dat enkele rebellengroepen steunt. Het werd aangenomen na een langdurig Syrisch machtsoffensief, dat werd gesteund door de Russische luchtmacht. (NRC)