Drugshandel

Drie arrestaties bij inval „enorm” drugslab in Gelderse schuur

De politie heeft vrijdagavond een „enorm” drugslab aangetroffen in een schuur op een boerenerf in het Gelderse Achter-Drempt, ten oosten van Arnhem. Bij de inval zijn „kilo’s” aan crystal meth, grondstoffen en afgeleiden van de drug gevonden, met een geschatte waarde van 10 miljoen euro. Bij de inval zijn een 19-jarige man uit Colombia, een man van 29 uit Mexico en een 37-jarige man uit de Verenigde Staten gearresteerd. Het drugslab was volgens de politie „vol in bedrijf” tijdens de inval. Agenten zijn met speciale beschermingsmaskers binnengevallen. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen, de afdeling die wordt ingezet voor chemische, biologische of radiologische incidenten, hebben het chemische proces van het drugslab vervolgens stopgezet. (NRC)