‘Ik denk dat we zuiniger leven’

Eline Boele
Eline Boele

Omgevingsmanager Eline Boele (39) kijkt hoe bezorger Jordi de boodschappen naar de voordeur rolt. „De winkel heeft nu een limiet van 250 euro per bestelling, daar zit ik 45 cent onder.”

Had u niet nog een blikje cola kunnen bijbestellen?

„Nou, zo gaat het wel nu. We moeten van dat bedrag voor de hele week alle maaltijden inslaan, voor vijf personen. Dus ik kijk steeds wat er af of bij kan.”

Wat is voor u veranderd?

„Eerst at ik drie dagen per week op het werk en hadden de kinderen lunch met overblijven op school. Ze deden ook mee aan het fruitprogramma daar. Dat komt er nu allemaal bij. Aan de andere kant denk ik ook dat we zuiniger leven. Je bent echt beperkt tot die 250 euro.”

En een mix voor muffins.

„De jongste is vijf en op het leerschema van school komt bakken voor. Sinds corona bakken we koekjes, cake of appeltaart. Dan mag zij helpen eitjes breken, boter wegen of de mixer vasthouden. Het hele huis ruikt dan naar versgebakken cake, komen de kinderen vragen of het al klaar is. We eten het dan lekker in het zonnetje. Door dit soort dingen wil ik dat de kinderen later op een leuke manier terugkijken op deze periode.”

Komt u nog wel in de supermarkt?

„Soms ontkom je er niet aan. Ik had een boodschappenpakket gewonnen en moest dat afhalen bij de servicebalie. Het was niet prettig, het was hartstikke druk en soms hielden mensen geen afstand omdat het te smal was.”