Onthulling gedenksteen bommen Blauwburgwal

Agenda Amsterdam / Divers

Foto Dieuwertje Bravenboer

Maandag 11 mei wordt om 10.55 uur de gedenksteen onthuld ter nagedachtenis aan de 44 doden door het bombardement op de Blauwburgwal. Op dat tijdstip, precies 80 jaar geleden op 11 mei 1940, verwoestten Duitse bommen de hoek met de Herengracht.

De onthulling, door oud-burgemeester Job Cohen, vindt wegens corona helaas plaats zonder publiek. Fred Geukes Foppen, auteur van het aldaar gepresenteerde boek In Memoriam de Blauwburgwal, spreekt en Nico Schoen, toen een 5-jarige ooggetuige, legt bloemen.

De plechtigheid wordt gefilmd en is terug te zien vanaf vrijdag 15 mei op de site van cineast Robin Bekker: www.vimeo.com/lukraak.

Algemene info: www.oudestadt.nl/herdenking-11-mei-1940

Lees ook: Het onbekende bombardement