CoronanieuwsKLM lijdt verlies

Air France-KLM heeft in het afgelopen kwartaal een nettoverlies geleden van 1,8 miljard euro. KLM heeft in de eerste drie maanden van 2020 een operationeel verlies geleden van 275 miljoen euro. Bij Air France gaat het om een verlies van 536 miljoen euro. Voor beide komen daar nog vaste en extra kosten bij van bijna 1 miljard. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf Air France-KLM donderdag heeft gepubliceerd. De luchtvaartmaatschappij verwacht het komende kwartaal nog grotere verliezen.

84 nieuwe doden

Bij het RIVM zijn tussen woensdag- en donderdagochtend 84 nieuwe meldingen binnengekomen van sterfgevallen door Covid-19. Het totaal aantal bekende doden als gevolg van het coronavirus in Nederland staat op 5.288. Van woensdag op donderdag werden er 39 nieuwe ziekenhuisopnamen voor Covid-19 doorgegeven aan het RIVM. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt dat het aantal Nederlandse coronapatiënten dat op de intensive care ligt met 42 is afgenomen tot 584.

Uitkeringen VS

In de Verenigde Staten hebben vorige week nog eens 3,2 miljoen mensen een bijstandsuitkering aangevraagd. Daarmee komt het totaal aantal werkenden dat sinds het begin van de coronacrisis zijn of haar baan is verloren in de VS op meer dan 33 miljoen, ongeveer 21 procent van de beroepsbevolking. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het ministerie van Werkgelegenheid.

Protest gedetineerden

Negentien gedetineerden van de gevangenis in Sittard hebben donderdagmiddag een geweldloos protest gevoerd. Zij weigerden terug naar hun cel te gaan toen hun luchtmoment vroegtijdig werd afgelast. Dat bevestigt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na berichtgeving van de Limburgse omroep L1. De bewakers besloten de pauze eerder af te breken omdat er van buitenaf rookbommetjes over de gevangenismuur werden gegooid. Het is nog niet bekend wat het motief van de gooier of gooiers was.

Expats

Internationale werknemers in Nederland zijn over het algemeen positief over de manier waarop de Nederlandse regering omgaat met de coronacrisis. Dat meldt nieuwswebsite DutchNews.nl donderdag op basis van een enquête onder 3.400 expats. Zeven op de tien respondenten gaf de regering minstens een zes (op schaal van tien) voor haar aanpak van de crisis. Slechts 7 procent zei geen tot zeer weinig vertrouwen te hebben in de aanpak van het kabinet.

Billy el Niño

Juan Antonio González Pacheco - beter bekend als Billy el Niño - is donderdag op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat melden Spaanse media. González Pacheco was politieagent in de tijd van de Spaanse Staat van Francisco Franco en stond bekend om de wrede martelmethodes die hij zou hebben ingezet tegen tegenstanders van het regime.

Volg het laatste nieuws over de coronacrisis in het liveblog op nrc.nl.