Corona

Britse centrale bank waarschuwt voor ‘diepste recessie ooit’

De Bank of England, de Britse centrale bank, waarschuwt voor „de diepste recessie ooit” die mogelijk volgt op de uitbraak van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk. De bank publiceerde donderdag prognoses: als in juni de strenge lockdown zou worden versoepeld, staat het VK dit jaar een economische krimp van 14 procent te wachten. Door het tijdelijk sluiten van winkels en andere bedrijven om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn volgens de bank „banen en inkomens in het VK drastisch verminderd”. Dat zou blijken uit meerdere nagerekende scenario’s. Woensdag publiceerde de Europese Commissie haar driemaandelijkse economische vooruitblik, die duidt op een „recessie van historische omvang” voor 2020. (NRC)