Bankwezen

Winst ING in eerste kwartaal van dit jaar 40 procent gedaald

ING boekte in het eerste kwartaal van dit jaar fors minder winst, voornamelijk als gevolg van de coronacrisis, zo blijkt uit cijfers die vrijdag zijn gepubliceerd. Het resultaat bedroeg 670 miljoen euro, ruim 40 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar (toen ongeveer 1,1 miljard euro). Een belangrijke reden is dat de financiële dienstverlener in totaal 661 miljoen euro opzijzet. Een flink deel daarvan houdt verband met de verwachting dat veel klanten vanwege de coronacrisis hun leningen niet kunnen terugbetalen of dat willen uitstellen. Dat budget is veel groter dan in het eerste kwartaal van 2019 (207 miljoen euro), en ook dan het vorige kwartaal, het laatste van 2019 (428 miljoen). De winstdaling is aanzienlijk, maar analisten hielden eerder deze week zelfs rekening met een nog grotere winstdaling. (NRC)