Politiek

Bestuur van Denk zet fractieleider Azarkan uit de partij

Het bestuur van politieke partij Denk heeft fractieleider Farid Azarkan per direct uit de partij gezet. Het is een nieuwe stap in de al wekenlange voortdurende ruzie binnen de partij. Het partijbestuur meldt woensdag dat Azarkan de partij „bij voortduring op onredelijke wijze benadeelt en handelt in strijd met het belang van Denk en met gemaakte afspraken en besluiten”. Het besluit is Azarkan woensdagochtend medegedeeld. Als gevolg van het besluit kan Azarkan volgens het bestuur niet meer spreken en handelen namens Denk, noch de partij vertegenwoordigen. In een brief aan Azarkan is „een lange reeks gedragingen” opgesomd waarmee de partij schade is berokkend. Tweets die Azarkan stuurde tijdens een reis naar Istanbul met partijgenoot Tunahan Kuzu, beschouwt het bestuur als „openlijke rebellie”.(NRC)