kwartaalcijfers

Miljardenverlies voor automaker Fiat Chrysler

De Italiaans-Amerikaanse automaker Fiat Chrysler heeft in het eerste kwartaal verlies geleden. Het gaat om 1,8 miljard dollar (zo’n 1,7 miljard euro). Een jaar eerder maakte het bedrijf – met merken als Jeep, Alfa Romeo en Maserati – nog een half miljard winst. Wereldwijd zijn autoverkopen ingestort vanwege het coronavirus. Fiat Chrysler had extra last door de lockdowns in zijn twee belangrijkste markten: Noord-Amerika en Europa. Daardoor ging een belangrijk deel van de fabrieken dicht. In het tweede kwartaal verwacht de automaker ook een „significant” verlies, hoewel veel fabrieken weer opengaan. Het bedrijf is al begonnen fabrieken in China en Europa te heropenen. Half mei gaan de meeste fabrieken in de VS weer open, waar de groep de meeste omzet haalt. (NRC)