Ambitie

Oliemaatschappij Total wil in 2050 klimaatneutraal zijn

De Franse oliemaatschappij Total wil in 2050 klimaatneutraal zijn, zo heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Het betekent een duidelijke verscherping van de klimaatambitie, nadat Total eerst had ingezet op een emissiereductie van 25 tot 35 procent in 2040. Total had als enige van de drie grootste oliebedrijven in Europa nog geen scherp klimaatdoel voor 2050 geformuleerd. Shell deed dat in 2018, BP dit jaar. Hun grootste Amerikaanse concurrenten ExxonMobil en Chevron voeren juist geen van beide zo’n klimaatbeleid. Volgens topman Patrick Pouyanné voegt Total zich met het nieuwe klimaatbeleid naar de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs uit 2015. Total investeerde de laatste jaren veel in gas en koolstofarme energie om de afhankelijkheid van olie te verminderen. (NRC)