Thuiskok

Gemarineerde zalm, wodka

Dit lijkt me én typisch Scandinavisch én iets wat je zo in een hip restaurant geserveerd zou kunnen krijgen. Echt een recept om de blits mee te maken op een borrel. En de bijgaande foto zag er ook prachtig uit, dat hielp ook bij de keuze dit recept hier te plaatsen.

Meng het zeezout met de suiker en de zeste van de citroen. Neem een grote afsluitbare doos en leg over de hele oppervlakte een bedje van de helft van de dille. Verwijder eventueel achtergebleven graten van de zalm en dep de vis droog met wat keukenpapier. Leg de zalm op het dillebedje en besprenkel met citroensap. Kruid met zwarte peper en bedek met de zoutmengeling.

Mix de wodka met de rode bieten en de sojasaus in een blender. Giet de bietenpuree over de zalm. Leg de rest van de dille over de vis en sluit de doos. Laat minstens tien uur in de koelkast marineren. Neem de zalm uit de doos en spoel voorzichtig af. Dep droog met een vel keukenpapier. Snijd de vis in heel fijne reepjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing en lepel wat saus over de reepjes zalm.