Politieke partij

Penningmeester Denk stapt op, bestuur over met twee leden

Na maandenlange onrust binnen de top van Denk is penningmeester Serif Uysal opgestapt. Hij is het derde bestuurslid dat in korte tijd vertrekt. Kamerlid Farid Azarkan had het bestuur opgeroepen om terug te treden nadat de partijleiding intern in conflict was geraakt. Daarin werd hij gesteund door de partijraad en de jongerenbeweging van Denk. De overgebleven bestuursleden zijn partijvoorzitter (en Tweede Kamerlid) Selçuk Öztürk en secretaris Zahir Rana.Er zal „zo spoedig mogelijk” een ledenvergadering worden georganiseerd om een nieuw bestuur te kiezen. Eind maart stapte Denk-fractievoorzitter Tunahan Kuzu plotseling op. Later werd duidelijk dat hij daartoe was gedwongen door Öztürk, die hem had geconfronteerd met een buitenechtelijke relatie. Sindsdien rommelt het in de partijtop. (NRC)