Ronald Koeman met hartproblemen opgenomen in ziekenhuis

Oranje De bondscoach van het Nederlands elftal kreeg zondagmiddag na een fietstocht pijn aan de borst en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Ronald Koeman langs de lijn tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal vorig jaar.
Ronald Koeman langs de lijn tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal vorig jaar. Foto Koen van Weel/ANP

Ronald Koeman (57) is zondag met hartproblemen opgenomen in het Amsterdamse ziekenhuis AMC. Dat heeft zijn zaakwaarneming aan NRC bevestigd en is ook door de KNVB gecommuniceerd. In Amsterdam is de bondscoach gedotterd. In het ziekenhuis zou hij ook een hartkatheterisatie – een inwendig onderzoek aan het hart en de kransslagaders – hebben ondergaan.

Wat voor problemen Koeman precies aan zijn hart kreeg, is nog niet bekend. De oud-international kreeg zondagmiddag na een fietstocht pijn op de borst en is vanuit zijn woonplaats per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar maakt hij het naar omstandigheden inmiddels alweer goed. Naar verwachting kan Koeman maandag weer naar huis en zal hij niet blijvend last houden.

Koemans werkzaamheden bij de KNVB liggen op het moment nagenoeg stil. Omdat het EK Voetbal in verband met het coronavirus met een jaar is verschoven, staan er voorlopig geen wedstrijden of trainingen van het Nederlands elftal op het programma.

Twitter avatar KNVB KNVB Dat is schrikken. Gelukkig gaat het alweer wat beter. Veel sterkte en beterschap, coach 🧡 https://t.co/HfisJxgLrj