Arnhemmer aangehouden voor reeks autobranden

Autobranden De politie heeft een 39-jarige inwoner van Arnhem aangehouden vanwege de serie autobranden in de stad.
Arnhem werd in april geteisterd door een reeks autobranden.
Arnhem werd in april geteisterd door een reeks autobranden. Foto ANP

De politie heeft zaterdag een 39-jarige inwoner van Arnhem aangehouden vanwege een reeks autobranden in de stad. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Dat meldt de politie.

In april werden in Arnhem zeventien auto’s in brand gestoken. Het leidde er onder meer toe dat tientallen bewoners van een appartementencomplex midden in de nacht hun huis uit moesten vanwege de rookontwikkeling.

Na onderzoekswerk van de recherche kwam de politie bij de verdachte, die direct is aangehouden. „Voor welke brandstichting(en) de man mogelijk verantwoordelijk kan worden gehouden zal uit verder onderzoek moeten blijken”, schrijft de politie in een verklaring.

Vanwege de autobranden werd er extra door de politie gesurveilleerd in Arnhem. Desondanks gingen de autobranden nog door. Burgemeester Ahmed Marcouch noemde het een „plaag voor de stad” en riep bewoners op om verdachte situaties zo snel mogelijk te melden.

Twitter avatar ahmedmarcouch Ahmed Marcouch Beet! man opgepakt, verdacht van de autobranden. Politie zet alle ballen op méér. Help onze stad af van creepy intimiderende branden en bel meteen 112, kijk intussen aandachtig naar het signalement van zo’n sneaky wegglippende dader. Daarna 0900-8844 of anoniem . 0800-7000