Onderwijs

Minister Slob akkoord met komst islamitische middelbare school

Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs, ChristenUnie) heeft toestemming gegeven voor de oprichting van een islamitische middelbare school in Den Haag. Dat schrijft de minister donderdagavond in een Kamerbrief. Er bestaat volgens Slob voldoende belangstelling voor de komst van de school, waardoor deze in aanmerking komt voor financiering. Het plan voor een school voor mavo, havo en vwo was afkomstig van de Stichting voor Islamitisch Voortgezet Onderwijs in Rotterdam (Sivor). De eerste lessen zouden in augustus 2021 van start moeten gaan. Er zijn op dit moment twee islamitische middelbare scholen in Nederland. Naast de Rotterdamse school biedt ook het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam islamitisch onderwijs aan. Nederland telt meer dan vijftig islamitische basisscholen. (NRC)