Recensie

Recensie Muziek

DaBaby’s derde album in korte tijd overtuigt niet

Met zijn felle rapstijl was DaBaby dé hiphopontdekking van 2019. Zijn hele tour werd logischerwijs geschrapt door verlenging van het evementenverbod. Dan maar een nieuwe plaat uitbrengen, moet hij hebben gedacht.

Blame It On Baby is jammer genoeg geen glansrijk vervolg op voorganger KIRK, dat vorig jaar verscheen. Zijn typische staccato-flow vol korte lettergrepen is maar mondjesmaat aanwezig. Regelmatig valt de rapper uit North Carolina door de mand met mislukte experimenten vol vals gezongen refreinen. Daardoor krijgt een titel van een poging tot popsong als ‘Sad Shit’ een dubbele lading. Zeker de minder springerige beats passen niet goed bij hem.

DaBaby’s derde album in dertien maanden overtuigt niet. Hij zal de vruchten hebben willen plukken nu ze rijp zijn, maar wellicht kan hij beter zijn draai vinden als hij even op de rem trapt en kiest voor kwaliteit boven kwantiteit.