5G

Politie arresteert derde verdachte brandstichting bij zendmast

De politie heeft een derde persoon aangehouden die verdacht wordt van het in brand steken van een zendmast. Het gaat om een 30-jarige man uit het Flevolandse Swifterbant. Volgens de politie was hij mogelijk betrokken bij een brand van een zendmast in het naastgelegen Dronten. De 24-jarige man uit Swifterbant die vorige week werd aangehouden, werd ook verdacht van een brand bij die zendmast. Eerder arresteerde de politie een Groningse man die een mast bij de stad Groningen zou hebben aangestoken. De afgelopen weken zijn zeker twintig zendmasten in Nederland in brand gestoken. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft het vermoedelijk te maken met extremistisch geweld tegen de komst van het 5G-netwerk, dat gevoed wordt door complottheorieën. (NRC)