Syrië

Zeker veertig doden bij aanslag in door Turken bezette plaats Afrin

Bij een bomaanslag in de Noord-Syrische plaats Afrin dinsdag zijn ten minste veertig doden en tientallen gewonden gevallen. De Turkse autoriteiten, die sinds maart 2018 de dienst uitmaken in Afrin, wezen onmiddellijk met de beschuldigende vinger naar de Koerdische YPG. Dit is een militie die het noordoosten van Syrië feitelijk bestuurt. Turkije beschouwt de YPG als een verlengstuk van de Turks-Koerdische afscheidingsbeweging PKK, waarmee het op voet van oorlog staat. De explosie in Afrin deed zich voor op een markt toen een tankauto met een handgranaat tot ontploffing werd gebracht. Veel mensen deden op dat moment inkopen voor de maaltijd na het breken van de vasten wegens de ramadan. Onder de doden zouden zich elf kinderen bevinden. (Reuters, BBC)