Smaakvolle, sexy audioverhalen

Luisteren Twee podcasts en één liedje rondom een thema. Dit keer: erotiek. Close Encounters en Dipsea

Een goede erotische scène schrijven is lastig – niet voor niets worden elk jaar de Bad Sex in Fiction Awards uitgereikt. Een meeslepend audioverhaal produceren is ook een kunst. Die twee combineren – en dus goede, sexy audioverhalen maken – is ballen tonen.

Dipsea is een podcastplatform met erotische audioverhalen ‘om je in de stemming te krijgen’. Ze zijn geschreven met vrouwelijke luisteraars in het achterhoofd en duren maximaal twintig minuten. De sexy stories zijn verdeeld in twaalf categorieën, zoals Vacation, Exes & Friends, Voyeur. ‘Quickies’ duren acht minuten.

De verhalen, met titels als Mykonos, Hot Vinyasa, Hotel Key, zijn fictie, de personages klinken echt. Ongeloofwaardige flirts en brute seksgeluiden die je vaak in porno hoort, zijn er niet. In No Reservations zegt een vrouwelijke stem: „Wat als we ons etentje in het restaurant afzeggen? Er is iets nieuws dat ik al een tijdje met jou wil proberen en ik kan niet langer wachten.” Er worden grapjes gemaakt die je eigen vrienden ook zouden kunnen maken – dat geeft een vertrouwd gevoel.

De smaakvolle erotische scènes gaan over mensen op vakantie in het hippe Tulum (Mexico), een ski-resort of een stilte-retraite. Maar de opwinding ontstaat ook gewoon thuis, als een stel samen aan hun nieuwe huis klust of een vrouw verhit thuiskomt van pilates.

Sommige verhalen eindigen voordat er daadwerkelijk actie is, zoals Tulum stopt vlak voordat een stel seks gaat hebben met het stel in het vakantiehuisje naast hen. Gelukkig is er Tulum II. (CV)

Dipsea, ca. 100 verhalen (4,17 euro per maand, een deel gratis)