Oud-doelman Eddy Pieters Graafland overleden (86)

De doelman, beter bekend als Eddy PG, wordt gezien als een van de beste keepers uit het Nederlandse voetbal. In 1970 won Feyenoord met Pieters Graafland in het doel de Europa Cup I.
Eddy Pieters Graafland pakt de bal voordat Sjaak Swart erbij kan tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord in april 1969.
Eddy Pieters Graafland pakt de bal voordat Sjaak Swart erbij kan tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord in april 1969. Foto ANP

Oud-doelman Eddy Pieters Graafland is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn voormalige club Feyenoord gemeld. De oud-international van Oranje, die bij zowel bij Ajax als Feyenoord speelde, wordt gezien als een van de beste keepers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal.

Pieters Graafland, die bekendstond als Eddy PG, kwam van 1951 tot 1958 uit voor Ajax, waar hij op 17-jarige leeftijd debuteerde. In 1957 werd Ajax landskampioen met Pieters Graafland in het doel. De keeper beleefde echter zijn meest succesvolle periode bij Feyenoord. In 1958 maakte hij de overstap naar de Rotterdamse club.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Een Feyenoord-icoon is niet meer… πŸ˜” Feyenoord heeft met grote droefenis kennisgenomen van het overlijden van Eddy Pieters Graafland (86). π˜™π˜Άπ˜΄π˜΅ 𝘻𝘒𝘀𝘩𝘡, 𝘌π˜₯π˜₯𝘺 π˜—π˜Ž.

Tussen 1958 en 1970 won Feyenoord met Pieters Graafland als doelman vier keer de landstitel en twee nationale bekers. In 1970 won Feyenoord tijdens het laatste seizoen van Eddy β€˜PG’ als prof de Europa Cup I. Met Pieters Graafland in het doel versloeg Feyenoord Celtic dat jaar in de finale met 2-1.

Pieters Graafland, die werd geboren in Amsterdam, speelde 47 interlands voor Oranje.

Lees ook de necrologie van Eddy Pieters Graafland: Eddy PG, Amsterdamse held in de Kuip