Lockdown

Demonstratie in Den Haag tegen coronamaatregelen

Op het Plein in Den Haag hebben dinsdag tientallen mensen gedemonstreerd tegen de anticoronamaatregelen van het kabinet. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het om honderd tot tweehonderd betogers ging. Agenten waren ter plaatse om de demonstratie „te begeleiden”. Rond 13.50 uur was de onaangekondigde demonstratie „zo goed als ontbonden” en werden de laatste demonstranten van het Plein geleid. Betogers protesteerden tegen de lockdown en de inperking van de bewegingsvrijheid. Sommigen richtten zich ook tegen 5G-zendmasten, vaccinaties en privacyschendingen. Op filmpjes en foto’s op sociale media was te zien dat niet iedereen zich aan de anderhalvemeterregel hield. In oproepen op sociale media stond volgens ANP dat deelnemers afstand moesten houden. (NRC)