Het Blad van mei 2020

Inhoudsopgave Het Blad bij NRC is het maandelijkse magazine bij de weekendkrant. Met deze maand onder meer een dubbelinterview met Paul de Leeuw en Simone Kleinsma en een doldwaas verhaal over een miljonair, zijn geld en het levenslied.

Het was 18 februari en NRC interviewde Paul de Leeuw en Simone Kleinsma. In de kleedkamer van theater De Meerpaal in Dronten, waar de twee generaal zouden repeteren voor hun nieuwe musical Hello, Dolly!.

Ruim drieduizend woorden schreven Jannetje Koelewijn en Jessica van Geel na die ontmoeting. Over twee mensen die vooral bezig waren met die voorstelling: die móést goed gaan.

Toen ging alles ondersteboven en binnenstebuiten.

Er kwam een tweede gesprek, eind maart, via videoverbinding. Plots was hun dagindeling – of liever: het gebrek daaraan – gelijk aan die van de Olympisch sporter, de muzikant, de kapper en de bibliothecaris.

We vertellen onszelf dat waar we dag in dag uit mee bezig zijn heel belangrijk is, van essentieel belang zelfs, we halen er eigenwaarde en voldoening uit – en dan ís het er ineens niet meer. Zit je thuis. U, en ik, en Paul de Leeuw en Simone Kleinsma ook.


p.zantingh@nrc.nl