1944-2020

Schrijver en journalist Alexander Münninghoff (76) overleden

Journalist en schrijver Alexander Münninghoff is dinsdagochtend na een lang ziekbed thuis op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de krant Den Haag Centraal (DHC), waarvoor Münninghoff ook schreef. Verder was hij medeoprichter van 50PLUS. Münninghoff begon zijn journalistieke carrière als freelancer bij de Haagse Post, maar het grootste deel van zijn loopbaan was hij werkzaam bij de Haagsche Courant, waarvoor hij als reizend redacteur en als correspondent in Moskou werkte. In 2009 ging hij met pensioen. Hij maakte reportages uit tal van oorlogsgebieden. In 2015 won Münninghoff de Libris Geschiedenis Prijs voor zijn boek De stamhouder. Een familiekroniek. In dit autobiografische boek beschreef hij de bewogen geschiedenis van drie generaties Münninghoff. (ANP)