Thuiskok.

Tuinbonensalade met pistachenoten

Afgelopen weken kreeg ik wat berichten van een NRC-lezer die advies wilde bij een recept. Hij vroeg me rekening te houden met het feit dat sommige producten niet overal verkrijgbaar zijn. Mijn advies aan hem en u is: laat recepten een inspiratie zijn en geen dictaat. Soms maak ik gerechten tot op de gram na, maar vaker kook ik op gevoel en smaak. Dat geeft vrijheid, je past gerechten aan je voorkeur aan en het koken wordt daardoor minder een ‘moetje’.

Dit is een delicate tuinbonensalade. De knapperige pistachenoten en boekweit vormen een fijn contrast met de zachte, zoete tuinbonen. De frisse munt, dille en citroenschil maken de dressing geurig en ongewoon.

Kook de tuinbonen 2 minuten in ruim gezouten water en spoel ze dan af onder de koude kraan. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Doe de tuinbonen in een kom, voeg de rest van de ingrediënten en de dressing toe en schep alles goed door elkaar.