In beeld

Landen versoepelen voorzichtig hun coronamaatregelen

Nu de verspreiding van coronavirus lijkt af te remmen, versoepelen verschillende landen voorzichtig hun maatregelen tegen het virus. In Australië haastten surfers zich dinsdag naar Bondi Beach, om na zes weken eindelijk weer een paar golven te pakken, en in het Colombiaanse Bogotá mogen inwoners weer een uur per dag naar buiten om te sporten. Wereldwijd beginnen mensen langzaam te wennen aan de nieuwe werkelijkheid, die bestaat uit mondmaskers, handschoentjes en het blijven houden van afstand.
Zwemmers en surfers mogen het beroemde en populaire Bondi Beach in Australië weer op. Het strand was bijna zes weken dicht vanwege de coronapandemie.
Foto Joel Carrett/EPA
Een oudere man doet sportoefeningen in een park in Belgrado. Gepensioneerden zaten eerst verplicht 24 uur per dag thuis in Servië, maar mogen nu dagelijks een uur hun huis verlaten.
Foto Marko Djurica/Reuters
De Tsjechische regering heeft besloten huwelijksceremonies met een maximum van tien deelnemers toe te staan. Daar maakt dit bruidspaar dankbaar gebruik van.
Foto Martin Divisek/EPA
Een kapper neemt een klant onder handen in Hanoi. Ook in Vietnam worden de regels tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld.
Foto Luong Thai Linh/EPA
Een vrouw en haar hond maken een fietstocht langs West Lake, het grootste meer van Hanoi. Vietnam was één van de eerste landen dat getroffen werd door het coronavirus en legde snel beperkende maatregelen op.
Foto Kham/Reuters
In Duitsland zijn de dierentuinen weer geopend vanaf 28 april. Bezoekers nemen een kijkje bij de zeeleeuwen in de dierentuin in Berlijn.
Foto Clemens/EPA
Fietsers keren terug naar de parken in het Colombiaanse Bogotá. Dankzij versoepeling van de coronamaatregelen mogen mensen nu weer een uur per dag buiten sporten .
Foto Mauricio Dueñas Castañeda/EPA
Kinderen spelen op de Corniche-promenade langs het water in de Libanese hoofdstad Beiroet. Sinds maandag heeft het land de regels versoepeld en een einde gemaakt aan een wekenlange lockdown.
Foto Hussein Malla/AP
Een medewerker van het Rode Kruis neemt de temperatuur op van mensen in Athene. In Griekenland wordt een deel van de reisbeperkingen opgeheven en hoeven inwoners niet meer via sms of een formulier te melden waar ze naar toe gaan.
Foto Thanassis Stavrakis/AP
De nieuw aangestelde Kroatische hoofdtrainer Igor Jovicevic van Dinamo Zagreb (L) begroet spelers tijdens de eerste training. Voetballers mogen in kleine groepen van vijf trainen.
Foto Damir Sencar/AFP
In de bouw bedekken mensen hun neus en mond in Nieuw-Zeeland op de eerste dag van de versoepeling van de coronamaatregelen. Restaurants en winkels in het land mogen weer open en scholen openen hun deuren voor kinderen die thuis geen les kunnen volgen.
Foto Marty Melville/AFP