Brazilië

Minister van Justitie vertrekt uit onvrede over president Bolsonaro

De Braziliaanse minister van Justitie Sergio Moro is vrijdag opgestapt. De politicus zegt dat hij vertrekt vanwege het ontslag van de chef van de federale politie door president Jair Bolsonaro eerder op vrijdag. Vorige week werd ook al de minister van Volksgezondheid ontslagen door Bolsonaro, vanwege een conflict met de president over het landelijke coronabeleid. Voor het ontslag van politiechef Mauricio Valeixo is geen officiële reden gegeven. De minister van Justitie, die hem had benoemd, zegt dat hiervoor geen geldige argumenten zijn en dat er sprake is van politieke bemoeienis. Moro is al sinds bijna een jaar in conflict met Bolsonaro over de leiding van de federale politie. Volgens Moro wil de Brazilaanse president een politiehoofd dat volledig loyaal aan hem is. (Reuters)