Compensatie

Ruim 100.000 bedrijven vragen tegemoetkoming loonkosten aan

Meer dan honderdduizend bedrijven die hun omzet zien dalen als gevolg van de coronacrisis, hebben aangeklopt bij het UWV voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Sinds het loket voorde zogeheten NOW-regeling krap drie weken werd geopend, zijn volgens de uitkeringsinstantie 106.000 aanvragen ingediend. Aan ruim 88.000 werkgevers is inmiddels al ongeveer 1,6 miljard euro uitgekeerd. Via een aanvraag bij het UWV kunnen bedrijven die hun omzet in de coronacrisis sterk hebben zien krimpen tot 90 procent van hun loonkosten vergoed krijgen. Voordat het loket openging, zei verantwoordelijk minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken, D66) dat hij verwachtte dat 100.000 tot 150.000 een beroep zouden doen. Bedrijven hebben nog tot 31 mei de regeling aan te vragen. (ANP)