Arrestatie

Verdachte brandstichting zendmast in Groningen gepakt

De politie en de landelijke recherche hebben donderdag een 34-jarige man aangehouden voor het in brand steken van een zendmast in Groningen. De man zit vast voor verhoor. De Groningse zendmast op de Koningsweg vatte op 10 april vlam en werd volledig verwoest. De verdachte kon opgepakt worden nadat de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd behandeld. De afgelopen weken vonden zeker vijftien soortgelijke branden van telecommasten plaats, de meest recente in Vlissingen. Waarschijnlijk houden deze branden verband met het idee dat 5G slecht zou zijn voor de gezondheid, of zelfs met complottheorieën die een link leggen tussen 5G en het coronavirus. Het uitvallen van zendmasten kan leiden tot schade aan telefoonverbindingen. (NRC)