ACEA

Afzet bedrijfswagens in Europa vorige maand bijna gehalveerd

De verkoop van nieuwe bedrijfsauto’s in Europa is vorige maand bijna gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder, meldt de Europese brancheorganisatie ACEA. Vanwege de corona-uitbraak zijn dealers gesloten en stellen ondernemers investeringen uit. Het aantal registraties van bedrijfsauto’s daalde met 47,3 procent tegenover maart 2019. Het sterkst liep de afzet terug van kleinere bedrijfsauto’s, zoals bestelbusjes. Hiervan werden er iets meer dan 83.000 op kenteken gezet, een daling van net geen 50 procent op jaarbasis. Ook de verkoop van middelgrote tot zware vrachtwagens ging sterk achteruit. Afgelopen kwartaal werden 413.327 bedrijfswagens verkocht, 23 procent minder dan een jaar eerder. (ANP)

Volkswagen heropent voorzichtig: pagina 6