Boedapest

Drugsdealende atleet krijgt strafaanbod van Hongaars OM

De twee mannen uit Stadskanaal die ervan verdacht worden op het Hongaarse muziekfestival Sziget grote hoeveelheden drugs te hebben willen verkopen, is donderdag door het Openbaar Ministerie in Boedapest een aanbod gedaan om levenslange gevangenisstraf te voorkomen. Als topatleet Roelf B. en zijn schoolvriend Gert-Jan N. „op een openbare zitting hun misdaad bekennen, stellen wij respectievelijk 8 en 10 jaar gevangenisstraf voor”, zegt een woordvoerder van het OM. De twintigers werden in augustus vorig jaar betrapt met duizenden xtc-pillen, een paar honderd gram marijuana en honderden voorgedraaide joints met een straatwaarde van 300.000 euro. Nadat de strafmaat is bepaald, kunnen de mannen, die sinds augustus in voorarrest zitten, hun straf in Nederland uitzitten. (NRC)